HVALNICA članom društva KOVITA ! - 7. KOVITIN Pohod 2016 - nedelja 5. 6. 2016

Vsi tisti, ki smo se kot člani društva KOVITA v nedeljo 05.06.2016 udeležili pohoda na PAŠKI KOZJAK, smo v veliki prednosti pred tistimi, ki se tega pohoda niso udeležili. Vreme nam je bilo naklonjeno vse do povratka v dolino, čeprav je vremenska napoved obetala tudi nekaj dežja. Ob sprejeti odločitvi, da se pohod izpelje, vreme ni več odločilen faktor.

Tako je tudi ob slabšem vremenu pohod lahko prijeten, če ga udeleženci le hočejo tako doživljati.

Ko se ozrem nazaj, lahko rečem, da so bili dosedanji pohodi dobro organizirani, poučni, kondicijsko članom primerni in prijetni, ta zadnji pa se mi je zdel najboljši. Kvaliteti pohoda je največ prispevala posrečena izbira destinacije, dobre priprave pohoda, s strani domačinov izveden lep sprejem in pogostitev udeležencev pohoda na vsaki izbrani lokaciji trase pohoda, poučno predavanje o izdelavi apna, izvirne in bogate pripovedi dveh domačink o zgodovinskih dogodkih na tem območju ter pozitivna energija in dobra volja vseh udeležencev. Lahko zaključim le z eno besedo: “BRAVO”.

CIRILA kot predana in delovna predsednica društva KOVITA, GEC kot nadarjeni in nepogrešljiv član za operacionalizacijo ideje v praksi, MIKI kot prevoznik in soorganizator pohoda, TONKA kot kuharica; vsi ti si zaslužijo POHVALO in ZAHVALO.

Velenje, 06.06.2016  OSOJNIK Alojz